NOVI DETALJI JEZIVOG UDESA U GRČKOJ – I SRBI POVREĐENI! Automobil prešao u SUPROTNU TRAKU i udario u NAŠ autobus (VIDEO)

10. septembar 2023. Svet

Isplivali su novi snimci sa puta kod Evzonija gde se dogodila teška saobraćajna nesreća.

Najmanje troje mrtvih, 25 povređenih, među kojima i dvoje dece od 6 i 9 godina, posledica su jutrošnjeg teškog sudara koji se dogodio na putu za Solun kada su se sudarila dva grčka putnička automobila i autobus iz Srbije niških tablica. Kako pišu grčki mediji, nesreća se dogodila nedaleko od Kilkisa, u blizini Evzonija.

U niškom autobusu bilo je 78 putnika. Troje je nastradalo u jednom grčkom automobilu, a četvrti putnik iz tih kola je teško povređen. I naš autobus i oba automobila su se survali u jarak posle silovitog sudara. Još troje putnika izvučeno je u nesvesnom stanju iz drugog grčkog automobila.

Drugi grčki mediji prenose da je povređenih čak 42 od kojih je jedan i intubiran. Navodno je reč o 40 odsraslih i dvoje dece od 6 i 9 godina. Svi su prebačeni u bolnicu u Kilkisu.

„Vozač jednog putničkog automobila je iz čista mira prešao u suprotnu traku i sudario se sa autobusom koji mu je išao u susret, nakon čega se odbio i udario u drugo putničko vozilo koje se od siline udara prevrnulo na bočnu stranu i sletelo sa kolovoza“, kažu očevici ove jezive tragedije za agenciju RINA.

Na tzv. grčkim grupama na Fejsbuku, koje okupljaju naše turiste koji letuju u toj zemlji, pojavila se informacija da je petoro naših iz niškog autobusa, navodno, teže povređeno, kao i da je čitav put zatvoren u oba smera. Veliki broj putnika iz autobusa zadobio je teške telesne povrede.

„Ljudi su odmah pritrčali u pomoć i izvlačili povređene i bez svesti“, dodaju očevici. Odmah po dojavi ogroman broj Hitnih službi Grčke stiglo je na lice mesta, kako bi pružili lekarsku pomoć povredjenim licima. Na lice mesta stigli su i pripadnici policije koji vrše uviđaj.

Izvor: Mondo