Snimljen kako je audijem pokosio učenicu nasred pešačkog

17. mart 2019. Niš

NIŠ-Lekari KC Niš bore se za život učenice gimnazije „Svetozar Marković“ M. Ž. (17) iz Pukovca koju je 7.juna u 14.50 časova na pešačkom prelazu u Ulici Dimitrija Tucovića pokosio „audi kvatro kupe“ kojim je upravljao Aleksandar S. (21) iz Merošine.

Devojka je operisana na Klinici za vaskularnu hirurgiju i zbog težina povreda primila je više od pet litra krvi. Ona je stabilizovana ali je i dalje životno ugrožena.

Pacijentkinja je primljena u jako lošem opštem stanju, sa teškim povredama karlice i glave i sa znacima traumatskog i hemoragičnog šoka jer je izgubila dosta krvi. Operisana je u subotu zbog unutrašnjih povreda a nakon operacije, ona je u postupku stabilizacije ali je još uvek na mašini za disanje i u kritičnom stanju, kaže lekar Klinike za Vaskularnu hirurgiju dr Angelina Bogićević.

Otac učenice Goran Ž. kaže da se M. Ž. vraćala sa izleta u Sićevu gde je bila sa školom.

Prelazila je kolovoz na pešačkom prelazu da bi sa druge strane ulice, sačekala autobus kojim se vraća kući. Izvinite ne mogu da pričam, teško mi je, samo ona da bude dobro, rekao je Goran.

Stravičan udes i momenat u kojem „audi“ ogromnom brzinom naleće na učenicu, zabeležile su i sigurnosne kamere. Na snimku se vidi kako M.Ž. na propisan način prelazi kolovoz ali je automobil udara samo dva koraka pre nego što je uspela da pređe an drugu stranu ulice.

07. 06. 2014.