Teška nesreća kod Leskovca: Poginuo na putu do posla

15. mart 2019. Leskovac

U direktnom sudaru dva putnička automobila „jugo floride“ i „fijata bravo“, u četvrtak ujuru poginuo je Novica Stojiljković (45), a petoro ljudi je lakše povređeno i oni su van životne opasnosti. Nesreća se dogodila na regionalnom putu Leskovac – Vučje, kod sela Beli Potok.

Vučjanci su kobnog jutra „jugo floridom“ krenuli na posao u pravcu Leskovca, kada je, prema nezvaničnim informacijama, na njih navodno naleteo „fijat bravo“ za čijim je volanom bio Dejan Jovanović (33) iz Belog Potoka.

– Rade u strugari u Strojkovcu. Komšije su i zajedno su odlazili na posao. Priča se da je vozilo iz suprotnog smera prešlo na drugu stranu i direktno udarilo u njih. Lidija je ostala bez supruga, a njihova deca koja idu u drugi i četvrti razred srednje škole bez oca – priča Svetislav Stefanović stric Slaviše Stevanovića (43), jednog od povređenih.

Od siline udara „fijat bravo“ se okrenuo za 180 stepeni, dok se „jugo florida“, za čijim je volanom bio stradali Novica Stojiljković, prevrnuo pored puta. – Vraćao sam se sa posla. Odjednom sam video auto ispred mene. Vrisak, udarac i više se ničega ne sećam – rekao je Jovanović.

Povređeni su prebačeni u Urgentni centar leskovačke bolnice. Zbog preloma noge Slaviša Stevanović je smešten na ortopediju, a ostali pacijenti na odeljenje hirurgije. U ovoj saobraćajnoj nesreći povređena je i supruga stradalog čoveka Lidija Stojiljković (39), zatim Saša Stanković (46) i Marko Mitić (24) iz Vučja, kao i drugi vozač, Dejan Jovanović.

 Izvor: Večernje novosti, 23.jun 2016.